fredag 23 juni 2017

Mot Midsommar



I lördags var det invigning av de nyrenoverade omgivningarna av Mariakyrkan. Här står Martin Hardmyr, vår skicklige stadsträdgårdsmästare på den nya scenen utanför kyrkans södra vägg. Bilden ger väl inte riktit rättvisa åt miljön som faktiskt blivit riktigt fin!

I tisdags var jag på styrelsemöte hos min Rotaryklubb. Naturligtvis var jag inte framme med kameran! Tänk att man aldrig lär sig! Vi var hemma hos Torbjörn i den fina villan i Hittarp. Det blev ett riktigt bra sammanträde och dessutom både åt och drack vi gott!


Annika och Staffan var hemma hos oss och spelade bridge i onsdags. Jag gjorde en soppa på kallrökt lax. förlorat ägg, rädisor och sparrisknopp i botten på tallriken. Ovanpå det hällde jag sedan soppan jag gjorde på charlottenlök, grön sparris, buljong, vitt vin och vispgrädde. Det blev nästan för bra! Lite för mycket av allt. Då var Johans soppa bättre med enbart soppan utan allt annat i bottnen på tallriken!


Desserten blev bättre. Det var en rabarberkladdkaka med vaniljglass. Den tog vi lite senare.


Så var det midsommarafton! Vi åkte ut till Lerhamn för att fira Midsommar tillsammans med Tia, Agneta, Barbro och Bosse. Här är dansen i full gång. Lite regndropppar då och då störde inte särskilt mycket. Det var roligt att se så många både barn, ungdomar och äldre som roade sig runt midsommarstången!


Så blev det midsommarfest inne hos syskonen Sundelöf. Vi började med champagne och läcker avokado-lax-wrap, sedan vandrade vi upp en våning och där var det ägg, sill, nypotatis, bröd, smör, ost, snaps, öl, jordgubbar, grädde glass, kaffe och choklad!


Det blev härliga historier om uppväxttiden, föräldrarna, farfars problem, studierna och annat som minnena plockade fram. Bilden tog den unge Joel som också bildade facebook-gruppen för alla som har en anknytning till familjen från Lerhamn. Jättetrevligt!




2 kommentarer:

  1. Ska bli kul att följa dig på bloggen :)
    O tack för igår! Så fint att ni tog initiativet till detta!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera