onsdag 8 juni 2016

Nationaldag och trädgårdsarbete


Nationaldagen kan säkert firas på många sätt. I år flyttades firandet i Helsingborg från Fredriksdals trädgårdar till Sofiero.


Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthuskören medverkade liksom Stadsteatern med ett nyskrivet stycke som berättade om Sofieros tillkomst fram till i dag. Folkdansarna var i full gång och i slottet öppnade en konstutställning med konst av släkten Bernadotte i olika generationer. Naturligtvis prunkade Rhododendronbuskarna och även andra växter. Det sas att det var 12 000 besökare på Sofiero den här dagen, antagligen för att kungen och drottningen också var där en stund på förmiddagen. Jag gick dit på eftermiddagen då programmet upprepades utan kungaparet.


När jag kom hem stod den här tårtan på bordet! Johan, marie och Ellen hade firat nationaldagen med sill, snaps och jordgubbstårta. De tyckte att också vi skulle få ta del av läckerheten. Det var verkligen härligt gott!


Våra växter, tre krukor med järnek, framför huset på östsidan ville sig inte riktigt. Här får vi hjälp av Thomas från Ödåkra plantskola att klippa bort de grenar som dött. Sedan flyttade vi alla krukorna upp på andra sidan av staketet där det är lite mindre sol. Vi får se om de tar sig där.


Sedan var det bara att plantera om lite andra växter också så att det blir en blommande altan så småningom. Vi får se om någon månad hur det tar sig!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar