tisdag 22 april 2014

Mera Påsk


Påskaftonen slutade med en konsert i Mariakyrkan kl. 23:00! Vi sjöng Mozarts Requiem och Ellen och Lasse var på plats. De vandrade sedan hem i nattens mörker och fick också uppleva påskaftonens gatuliv. Inte helt konfliktfritt berättade de. Jag var kvar och sjöng också på den efterföljande mässan- påskdagen hade ju inträtt - och var inte hemma förrän halv två på natten.


Sedan var det upp igen på morgonen för att med kören delta i högmässan. Det blev i alla fall fem timmars sömn.

Påskdagen bjöd på strålande sol och sommarvärme. Efter lunch tog Ellen och jag en promenad och passade också på att göra en minigolfrunda.


Ellen var suverän och gjorde sitt bästa resultat hittills. Sedan gällde det ju att vara klar till klockan tre för då skulle Tyra komma.

Det blev en fin eftermiddag och kväll. Det målades, lästes och kollades på i-Paden. Sedan var det förstås spännande att få ligga i höj- och sänkbara sängar och kolla på TV innan det var dags att definitivt släcka ljuset. Förståeligt nog inga som helst problem.

Annandagen började med en biltur till Louisiana. Vi skulle titta på utställningen med verk av Hilma af Klint och se om det kunde inspirera till något.


Lusten att måla var det sannerligen inget fel på. Det blev både målningar på papper och på ägg.


Det är viktigt att ha på sig förkläde som skyddar kläderna. Fingrarna fick förstås en del färg, som det var lite jobbigt att bli av med.


Det fanns en arabisk utställning också och den inspirerade ju till att göra arabiska mönster. Sedan var det dags för lunch. Pilgrimsmusslorna, kycklingen och brödet slank ner utan minsta besvär.

Dagen avslutades med Jan-Olofs Påskmusikal i Förslövs kyrka. Johan H hämtade oss alla fyra och efter musikalen körde vi hem Tyra till Laröd.

Det blev tidigt i säng för nu var det slut på Påsklovet och i morgon var det först skola och sedan mamma, pappa och Bob. Längtar hon tro? Det är nog bara förnamnet!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar