söndag 7 juli 2013

En riktig kulturdag


Dagen började med att vi körde ut till Höganäs. Lasse behövde tvätta några skjortor och han ville helst göra det hemma hos sig. Jag passade på att ta en bild från husets balkong den här gången. Jag har som synes inte fått bort min fläck på linsen, eller var den nu finns.


Sedan bar det iväg till Krapperup. Vi var först inne på Galleri von Werder som hade en utställning med glas, masker, smycken och tavlor. Riktigt trevlig. Sedan var det dags för vernissagen på Konsthallen med Erik Höglund.

Det var helt fantastiska pjäser som ställdes ut. Trevligt också att lyssna på berättelsen om Erik Höglund som verkligen kämpade både med att utveckla sitt konstnärskap och med att klara av alla sjukdomar han råkade ut för.

Efter utställningen åt vi lunch i "Mölle feskeboa" och sedan bjöd vi hem oss till Katarina på kaffe i hennes trädgård.

Dagens största evenemang var konserten på Krapperup som inledde Kullabygdens musikveckor. Janine Jansen från Holland var solist och eftersom vi hade hört och sett henne på TV tyckte vi det skulle bli otroligt spännande att få höra och se henne i verkligheten. Det blev det! Jag har aldrig varesig sett eller hört något så fantastiskt framträdande. Hon levde verkligen med musiken och kunde framföra Tjajkovskijs violinkonsert i D-dur på sin Stradivarius från 1727 på ett helt underbart sätt. Jag hade svårt att hålla tårarna i styr.


Det blev förstås stående ovationer och vi fick ett extranummer tillsammans med orkestern. Gissa om vi njöt! Här tar hon emot en ros tillsammans med dirigenten Daniel Blendulf. Orkester? HSO förstås!!


Så här ser hon ut när hon spelar. Full koncentration.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar