tisdag 9 juli 2013

Ellen dag 2

Det blev en sen morgon, men efter en lätt frukost gav vi oss av till Fredriksdal för att baka bröd i den vedeldade ugnen. Det blev en liten, liten rund kaka, men Ellen fick i alla fall se hur en vedeldad ugn ser ut och hur man för in och ut brödet i ugnen.


Jag glömde att jag hade kameran med mig i väskan så det får bli en bild från Fredriksdals hemsida.

När vi var klara med brödet stötte vi ihop med teatersällskapet som gick runt på Fredriksdal och berättade om livet där under tre århundranden. Vi lyssnade förstås på dem.

Sedan blev det lunch på McDonalds. Solen som hållit sig dold började nu titta fram och sedan vi smält maten, tagit bussen hem, läst några kapitel i Tsatsiki-boken och kollat temperaturen gick vi ner till stranden. Det blev ett dopp i dag också förstås.




Framemot sextiden gav vi oss iväg upp till Slottshagen för att inta våra dyrt inköpta sittplatser till "Kul i juli". Det var ett stort misstag! Dels kunde inte Ellen se särskilt mycket från sin plats och dels var solen så stark att hon blev alldeles het. Vi valde att gå därifrån när vi sett första numret. I stället åt vi en god fruktsallad därhemma och kunde titta på Allsång på Skansen som för Ellens del blev betydligt trevligare!


Säkert var det publikrekord - om det nu går att räkna en så här stor och spridd församling - men det var inget för vare sig Ellen eller mig.


Snart är det dags att göra det här gänget sällskap i sängen. God natt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar