söndag 21 oktober 2012

Kullabygden

I går tävlade Ellen i gymnastik i Nyhamnsläge. Där var massor med gymnaster och på bilden är det den grupp från Hittarp som Ellen var med i som står i tur. Naturligtvis låg kameran hemma! Telefonen får duga så länge, men jag hoppas på bättre bilder från någon av föräldrarna eller Johan H.

I dag har det varit konst för hela slanten. Det här halmtäckta huset rymmer en utställning med 30-talet verk av Halmstadgruppen! Jag är mest förtjust i Erik Olsson och Waldemar Lorentzon. Här fanns både oljor och grafik. Fortfarande är det mobilen som får vara kamera.

Ska man titta på konst är det lika bra att göra det ordentligt! Höganäs museum har en helt underbar utställning med verk av Peter Linde. Hans skulpturer är verkligen sevärda, men så finns han ju representerad på många platser i det här landet. Det här huvudet i terrakotta fanns i två versioner, ett med ett leende på läpparna och ett lite mera allvarligt. Otroligt skickligt!

Jag såg förresten filmen Bitchkram i fredags. Den handlade om ungdomar, speciellt två tjejer, deras liv, drömmar och besvikelser. Jag tyckte att Fanny Ketter som spelade Andrea lyfte filmen speciellt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar