söndag 27 maj 2012

Pingst - Mors dag

Det började redan tidigt på Pingstdagens morgon då Mariakyrkans alla körer samlades för att delta i gudstjänsten både med sång tillsammans och med de olika körerna som framträdde var för sig. Det blev riktigt festligt med så mycket musik!


Sedan var det dags för en promenad ut till Laröd. En ganska sömnig Ellen föredrog att sitta i pappas knä en stund. Det är jobbigt med alla länder som ska rösta innan det blir klart vem som vinner Eurovision Song Contest men det är ju nödvändigt att vara med och kolla när favoriten Loreen sopar mattan. Då blir det förstås lite si och så med nattsömnen.



Eftersom det var Mors dag bjöds det på suverän måltid - fast det får man ju alltid här. I dag var det lax som Johan både hade rökt och grillat. Till den fick vi svensk nypotatis i en sallad med ruccola, cocktailtomater och en smarrig sås.
Vitt vin och vatten drack vi till.    
 Desserten som Marie stod för var en hemmagjord limoncelloglass som hon fyllt i citroner som hon sedan delade i klyftor. Sedan dekorerade hon klyftorna med en jättegod lakritssås. Svenska färska jordgubbar därtill.    
Den smarriga desserten


Här ser vi så mor och dotter
och mor och son.

Det blev förstås en verkligt härlig dag. Jag passade på att stärka konditionen och promenerade även hem. Vädret är osannolikt skönt och hela stranden kryllar av folk trots att det hunnit bli kväll. Det gäller att njuta varje minut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar