söndag 4 december 2011

Opera, opera och ...opera...



I går var det Met-föreställning på Röda Kvarn. Den här gången gav man Händels Rodelinda. Titelrollen sjöngs av suveräna Renée Fleming. Andreas Scholl gjorde den manlige huvudrollen Bertarido. Vilka sångare! Stephanie Blythe och Iestyn Davies sjöng gudomligt de också. Och det fanns flera. Dessutom en otroligt fin orkester! Man blir onekligen bortskämd. Händels musik är dessutom så njutbar. Det är bara att sjunka in i den.


Efter ett kortare pass på Fredriksdal var det så dags för Malmöoperan. Janacek skriver ju härlig musik och Jenufa är verkligen värd att lyssna på. Varken Johan eller jag tyckte att de kvinnliga solisterna gick fram riktigt bra. De dränktes för mycket av orkestern var vi överens om. I tredje akten blev det bättre. Trots det blev det en fin föreställning.
På vägen hem - Marie,hennes arbetskamrat Johan och Ellen kom och hämtade oss - blev det också opera. I baksätet satt Ellen och sjöng - på engelska -till låtar som plockades fram från Spotify, Eric Saade m.fl. och hon kunde teckenspråk till flera av dem också. Så fort har tiden nog aldrig gått från Malmö och hem! Jag skulle givetvis haft en bild på den stjärnan också, men det får vänta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar