måndag 1 augusti 2011

Massor av poliser


I går var det match mellan HIF och IFK-Gbg. Jag promenerade in till stan för att gå på konsert i Mariakyrkan. På vägen passerade jag Terrasstrapporna. Jag har aldrig sett så många poliser samtidigt! Säkert var där ett hundratal! På hästar, i luften - helikopter - och i c:a 10 stora bilar som på bilden. Det finns tydligen resurser! Lite fundersam blir man ju. Är det s.k. terrorister som ska hejdas eller vad är det frågan om? Tre unga grabbar sattes framför en av bilarna - och det var allt! Puh!

Konserten i Mariakyrkan kunde jag dessvärre varit utan. Ett gäng som kallade sig Air Flatterie skulle framföra barockmusik på ett häftigt sätt. Det blev i min smak enbart flamsigt och löjligt. Sopranen Mette af Klint hade en fin coloratur men hon befann sig i helt fel sammanhang tyckte jag. Dessutom använde de inte mikrofon när de talade och presenterade vad de skulle framföra och där jag satt - ganska långt bak - kunde jag inte uppfatta någonting.

Efteråt var det te och goda bullar hemma hos Dagmar i trevligt sällskap.

Jag fick i också två härliga promenader, både dit och nästan hela vägen hem! En buss kom lagom vid Tinkarp nedre och den hoppade jag på.

Vilken söndag! Hur det gick för HIF? De vann med 2-1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar