onsdag 7 april 2010

Sista bergsvandringen i vår



Vilken dag! Först en fantastisk vandring i de blommande bergen och sedan en otroligt spännande Champions League match mellan Manchester United och Bayern München.

Det började verkligen spännande. Vi tog som vanligt bussen till San Mateo och där skulle vi byta buss till Cruz de Tejeda. När vi väntat drygt tjugo minuter efter avgångstiden utan att vår buss dykt upp beslöt vi oss för att ta en taxi. Lämpligt nog kom en stor taxi med plats för åtta personer precis förbi. Vad som hänt med bussen blev vi nog aldrig riktigt klara över, men det var något med ”roto” , = sönder på spanska.

Solen strålade från en molnfri himmel men vinden var ganska kylig så jackorna kom fram och så började vi vår blomstervandring. Sikten var kristallklar och Teide såg ut att ligga så nära att man nästan kunde tro att den låg på Gran Canaria. Det är en fantastisk utsikt man har över kratern med alla de välkända topparna Roque Nublo, Bentaiga och Teide. Förra gången jag gick den här vandingen var det så vått i gräset att vi blev genomblöta ända upp till knäna. I dag var det torrt och fint och dessutom var stora delar av leden alldeles nyröjd. Som jag redan antytt var blomsterprakten enorm. Vårt mål i dag var Casa Rosa och där avslutade vi vår vandring med en gemensam måltid. Det hade verkligen varit en härlig dag i de vackra bergen! Senare var vi lite nervösa över att det inte skulle komma någon buss som kunde ta oss tillbaka till San Mateo, men c:a 20 min efter annonserad avgångstid kunde vi konstatera att det var en buss på väg.

Jag hann precis hem till matchen. John, som inte var med på vandringen, hade lagat en jättegod fiskmiddag och köpt färska jordgubbar till dessert. Det blev en bra bakgrund till den verkligt spännande matchen där Manchester United till slut fick ge sig för Bayern München som i semifinalen kommer att möta Inter. Barcelona möter Lyon. Zlatan mot Kim! Oj, oj. Dessförinnan ska vi se El Clásico mellan Barcelona och Real Madrid nu på lördag. Visst är vi här bortskämda med Europas bästa fotboll! Någon däremot?

1 kommentar:

  1. Jag instämmer. Det var en underbar vandring och blommorna de gula, de violetta, de vita alla i överflöd det var fantastiskt. Britta

    SvaraRadera