torsdag 1 april 2010

Glad Påsk


Det här ser kanske inte så glatt ut precis, men det är en välgjord skulptur. Det går inte en påsk utan att en eller flera sandskulpturer byggs på stranden nedanför oss. I år har man illustrerat när Jesus är nedtagen från korset och hur soldaterna kastar tärning om hans livklädnad. Maria och Maria Magdalena finns förstås med liksom Judas på ett hörn.

Vi roade oss med att titta efter vad det är som styr när påsken infaller. Vi var fullt medvetna om att det hade med månen att göra men var inte riktigt på det klara med hur. Nu vet vi. Påskdagen infaller den första söndagen efter den första fullmånen som infaller efter vårdagjämningen. Varför det är så tillkrånglat har förstås med olika religioner att göra. Det som är intressant är att man räknat ut när den tidigaste respektive senaste påskdagen kan inträffa. Tidigast kan påskdagen infalla den 22 mars och senaste möjliga datum är den 25 april. Senast påskdagen inföll 22 mars var 1818, och nästa gång blir 2285. Senast påskdagen inföll 25 april var 1943, och nästa gång blir 2038.

Nu hoppas jag att alla barn, barnbarn, syskon med familjer, övriga släktingar och alla vänner ska få en riktigt skön, vilsam, glad och på alla sätt härlig påsk!

1 kommentar:

  1. Tack för bilden, har väntat på att få se vad dom hade gjort nu till påsk. Glad Påsk Monica

    SvaraRadera