måndag 19 augusti 2019

Mera musik


Den här veckan bjöd verkligen på intressant musik!


Det här instrumentet, Vevlira, hade jag varken sett eller lyssnat på tidigare, men i onsdags på lunchmusiken i Mariakyrkan var det dags.



Det var de här två musikerna, Johannes Geworkian Hellman och Clara Guldberg Ravn som spelade. Johannes vevade på sin Vevlira och Clara spelade blockflöjt, ibland spelade hon på  två blockflöjter samtidigt. Häftigt! Hela konserten bestod av musik från 1300-talet. Fascinerande i en miljö som denna!

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o



I går, söndags, var det så dags för en konsert under den pågående orgelfestivalen. Via en filmduk kan man se organisten när han spelar. Här är det Stephen Tharp från New York City som spelar.

Jag tittade inte så mycket på skärmen utan blundade för att bättre kunna ta till mig musiken.Det stod i programmet att det var en virtuos organist. Det bevisade han verkligen i det sista verket,  Ravels: Le Tombeaude Couperin.

Vi fick också lyssna på musik av Händel, Bach och Brahms. De flesta verken spelade han utan noter, men när han spelade Ravel tog han fram sina noter och fick hjälp med bladvändningen av George.



Den här bilden, som gör honom lite större rättvisa, hittade jag på nätet.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar