onsdag 24 januari 2018

Två veckor i Las Palmas


Jag kunde inte skriva något i Las Palmas eftersom det inte fungerade med min iPad och fotografierna. Ett inlägg utan foton? Nej, tänkte jag, då väntar jag. Nu är det alltså dags!


Vi valde att bo på hotell vid Kastrup dagen innan vi skulle flyga iväg. Johan körde oss. Det tog lite tid. En trafikolycka strax före Lund gjorde att vi fick stå på E 6 i dubbla rader ganska länge.

Clarion hotell gav oss ett underbart fint rum, handikappanpassat, och vi åt gott i restaurangen.

Allt fungerade perfekt på flygplatsen på morgonen. Lasse fick åka rullstol och en halvtimme innan planet skulle gå fick vi åka i en snabb transport till flygplanet. Häftigt!

Väl framme i Las Palmas fungerade transporten till hotellet  också perfekt, men sedan var det slut på det perfekta.

Hotellet med fyra våningar hade ingen hiss! Det var 25 höga trappsteg upp till vår lägenhet. Det blev jobbigt för Lasse.


De första dagarna slet Lasse med sin rullator, men så småningom gjorde det så ont i benet av gåendet i trapporna att han helst stannade på hotellrummet.



Jag promenerade desto mer. Naturligtvis var jag tvungen att kolla om det fanns något kvar av julkrubban. Det gjorde det, men den var snart borta och man gav plats åt andra aktiviteter på stranden.



Naturligtvis gick jag runt Alfredo Kraus konserthus, inte minst för att kolla programmet under musikfestivalen. Det är inte som förr kan jag väl säga.



Det som är häftigt att gå på Las Canteras är inte bara de många stegen man lätt tar - jag var som mest uppe i 21410 steg, men de flesta dagarna runt 17500 -  utan allt trevligt man får se. Här har vi en av "statyerna" till exempel.


Efter att julkrubban tagits bort fanns det inte så många sandskulpturer att titta på, men de sista dagarna började den här sandhögen se riktigt trevlig ut!



När vi skulle äta något gott på Lasses födelsedag funderade jag på om vi skulle kunna gå på vårt favoritställe Carmelo. Det kunde vi! Det fanns en hiss vid trapporna så Lasse kunde åka upp till matsalen i restaurangen. God mat och dryck blev det förstås!



Våra vänner Annika och Arne bodde också på Canteras Playa Apartamento. Eftersom det var första gången de var i Las Palmas följde jag med dem till gamla stan för att bland annat titta på Columbus museum.



Det var hyfsat varmt, runt 19 grader under båda veckorna, men det blåste alldeles förfärligt. Det var både röd och gul flagg de flesta dagarna.



När jag var ute på en av mina förmiddagspromenader kom jag inte längre än hit! Det fullständigt vällde fram massor av människor, både barn, ungdomar, äldre, handikappade, folk med hundar m.fl. Flera hade nummerlappar på sig och jag såg att de fanns nummer över 4000 så det måste ha varit minst 5000 personer.


Det visade sig att det var en liten "Gran Canaria maraton" som man kunde anmäla sig till om man inte kunde delta i den stora "Gran Canaria maraton" som gick dagen därpå! Här har man avverkat nästan hela sträckan och är på väg tillbaka till Alfredo Kraus konserthus.


Som väl var fick jag möjlighet att träffa några av mina vänner också. Gunilla var ju inte hemma så henne saknade jag förstås, men det fanns ju som väl var några andra kära vänner. Här är det Ria som gör mig sällskap över en lunch.


Dagen därpå var det dags för det gamla goda gänget Britta, Märta och Anita. Vi gick som vanligt till Glamour där vi fick en härlig stund tillsammans.


De två sista dagarna slutade det att blåsa och solen strålade. Lasse passade förstås på - trots trapporna!


 Plötsligt var stranden full av badande och soldyrkande människor och allt såg ut som det brukade göra. Tyvärr var det då dags att åka hem till det betydligt kyligare Helsingborg.


o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o


Väl framme i Köpenhamn mötte oss Johan och Ellen trots att det var Johans födelsedag! Bättre hemkomst kunde det knappast bli!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar