onsdag 7 januari 2015

Nu är glada julen slut slut slut


Trettondagen gick i musikens tecken. Först var det körsång i Mariakyrkan vid gudstjänsten. Vi sjöng bland annat "Vise män i Österland" och "Det är en ros utsprungen" Mats avslutade med Bachs "In dir ist Freude. Det är en organist i världsklass som sitter vid orgeln i Mariakyrkan!


På kvällen åkte vi in till Konserthuset för att lyssna på Trettondagskonserten. Stefan Solyom som numera är orkesterns chefsdirigent bjöd på trevligt tal till det härliga ungerska programmet. Han hade också en ungersk solist, Barnabás Kelemen, som spelade Bartók och Ravel på en fiol från 1742! Det gjorde han så häftigt att t.o.m. en sträng gick av! Ungersk musik är häftig och häftigt att lyssna på. Det var fullsatt och publiken jublade. HSO är en institution som vi kan vara stolta över, också den i världsklass!

Så var julen slut och i dag har jag plockat ner alla julsakerna. Ryggen tyckte inte det var så bra....

Fint besök fick vi också. Johan lämnade Ellen och Bob här redan på morgonen och efter ett tag kom Ellens kompis Lovisa. Jag läste lite för dem ut Tsatsiki och när jag sedan undrade vad de ville göra var de rörande överens om att de vill baka.


Det blev en blåbärspaj med lite havrefräs.


 Våfflor med honung eller sirap och vispgrädde slank sedan ner med lite mjölk. Under tiden fick vi fixarhjälp med våra spotlights i hallen så nu är också det okej.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar