torsdag 22 januari 2015

Musik


Det har varit musik för hela slanten sen sist! Det började med repetitioner med kyrkokören och Oratoriekören i måndags kväll. Vi ska framföra Johannespassionen i påsk och kyrkokören ska ta emot Naumborger Domchor senare i vår.


I tisdags lyssnade vi på den här trion, Incanto di Legni, som inledde Kammarmusikföreningens program för den här terminen. Som man kan se på bilden spelar två av dem oboe och den tredje fagott. Manuel Schmidt - längst till vänster på bilden - är solooboist i Helsingborgs Symfoniorkester. Den här trion har spelat tillsammans i flera år och spelar allt från barockmusik och italiensk operamusik till modern sydamerikansk tango. Fullt njutbart!

I dag har jag varit på Advisory Board för Pianofestivalen. Inte trodde jag det skulle vara möjligt att slå förra årets kvalitet, men det verkar faktiskt så! Dessutom blir det Master Class i år.









Olga Kern från Ryssland ger sig på något av de mest svårspelade verken. Vilket återkommer jag till.


Olli Mustonen från Finland, spelar Prokofiev















Yeol Eum Son från Korea började spela piano som treåring. Det är ännu inte klart vad hon kommer att framföra.


Pianofestivalen som hålls mellan den 8 och 11 augusti avslutas med den lysande franske pianisten Jean-Efflam Bavouzet.

Vilken kvartett! Dessutom kommer Camilla Lundberg och Janos Solyom att föreläsa. Ett annat namn som är känt är Paul Roberts från London som är en av de som ska undervisa Master Class.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar