söndag 24 februari 2013

Gourmetmiddagen

Det började - förstås - med champagne, närmare bestämt Thomas & Manon från Roger Gauthier. Till det fick vi löjromsröra, kycklinglevermousse med syrad pärllök och Pata Negra.

Sedan kom i tur och ordning dessa rätter:


Gåslever med sherrygelé, rostade pinjenötter och sallad. Till detta drack vi Chateau de Malle Sauternes 1990!

Marinerad lax med pepparrot crème fraiche och japansk soya. Nu blev det champagne M Brugon. 


Pilgrimsmussla, havskräftor med citrussmör, polkabeta och havskräftsskum. Här drack vi det ljuvligt doftande och smakande vita vinet Altenberg de Bergheim Riesling Grand Cru 1989 från Loretz! 

Cognacsmarinerad oxfilé, timjanstekt potatisfondant, Werner Vögelis Nobissås och sockerärtor. De röda vinerna var båda från 1990, dels Chateau Canon och dels Chateau Chasse-spleen.

Confit de canard (anklår), äpplen, surdegsbröd och appelcidersås.

Creme Brulee och här kom den ljuvliga Chateau de Malle Sauternes från 1990 fram igen.


Fram på småtimmarna serverades kaffe med avec av skilda slag och chokladtryffel med apelsinsmak. De har jag inga bilder på. Glömde säkert bort att jag hade en kamera med mig......




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar