måndag 16 augusti 2010

Jonshälla



Det blev en riktigt skön dag trots hotande mörka moln vid horisonten. Vi skippade den planerade utfärden till Odensjön och började med picknicken hemma i köket hos Christina och Pelle.

Tommarps Kungsgård är alltid intressant. Den här gången var det design som stod på programmet. En kul utställning som man blev glad av att titta på. Vi överraskades av Ulfs stol som var riktigt skön att både sitta och ligga i, trots att den såg ut att vara både hård och omöjlig att sätta sig i. Omgivningarna med storkar, häger och guldfiskar njöt vi också av.

Efter en sväng om Kvidinge klockargård körde vi upp på Söderåsen. Tänk att det finns en sådan härlig ”riktig” skog så nära! Mest förvånade var vi kanske över mängden av "Glador" som svävade så stiligt i sökandet efter sitt byte. Vi hade fortfarande tur med vädret och det blev en kopp kaffe med dopp i trädgården på ett café mitt ute i skogen. Dagen avslutades hemma hos Christina och Pelle. Det hann skymma innan vi körde hem. Strax efter rondellen vid Varalöv upptäckte vi i tid – som väl var - fem rådjur som ”flygande” tog sig över vägen.

Återigen kunde vi konstatera att rikedom inte handlar om pengar. Goda vänner gör oss däremot förmögna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar