tisdag 4 maj 2010

Våren är här




I söndags, när vi tillsammans med Christina och Pelle promenerade i naturreservatet här på Skäret, såg vi att vitsipporna fortfarande låg som mattor på marken. Björkarna höll på att slå ut och i trädgården tävlade Forsy´thian med påskliljorna om prakten. Våren är alltså på väg trots att det är både kallt och blåsigt. I förmiddags när jag hängde ut tvätten höll jag på att blåsa bort och termometern visade på enbart 11,1 grader! Usch! Det är inte särskilt inbjudande att ligga i trädgårdslanden och rensa ogräs, men vi har hunnit med en del i alla fall. John har satt potatis och jag har planterat lite vårblommor. Trots allt är det härligt att se hur löjtnantshjärtan och pioner sträcker på sig för varje dag.

I torsdags var vi på Lillan och såg Onkel Vanja. Det är verkligen härligt att se teater igen! Det blir ju ingenting av den varan i Las Palmas eftersom vi inte är tillräckligt kunniga i språket för att kunna följa med bra. Om ett par veckor ska jag invadera teatern tillsammans med Ellen och hennes föräldrar. Då ska vi se Alice i Äventyrslandet. Hela teatern har förvandlats till Äventyrslandet och det är meningen att barnen ska kunna följa med upp å scenen och in bakom ridån. Ellen ska ju bli skådespelare säger hon. Jag känner igen det. Hennes farmor hade också den drömmen en gång.

I går var det så dags för bridge på Tre Sang igen. Vi spelade förstås i B gruppen och kom 2:a. Det kändes bra. Roligt också att krama om Britta, som nu spelade i A gruppen. Vi kunde bl.a. jämföra våra nariga och sargade trädgårdsfingrar och konstaterade att lite jord under naglarna får man tåla.

1 kommentar:

  1. Så roligt att träffas igen Ingrid. Men hu vad det är kallt i vinden. På golfen både igår och idag behövdes vantar och pannband. Dock - i lä i solen är det riktigt gott. Britta

    SvaraRadera