måndag 9 juni 2014

Snart sommarlov


Nationaldagen var både mulen, lite regnig och framför allt blåsig det här året. Trots det tog jag mig ner till Sundstorget för att lyssna på både musikskolan och HSO. Det är verkligen roligt att se de minsta spela tillsammans med proffsen, och det låter riktigt bra också! Kvällen firade vi hos Annika S.

Lördagen hade vi en liten middag här tillsammans med Gull-Britt och Åke. Då strålade solen. Det gjorde den också på Pingstdagen då jag dels fungerade som kyrkvärd och dels som körsångare.

I dag måndag har det varit personalutflykt till hemlig destination. Soligt och ännu varmare än i söndags! Det blev först ett besök på Malmöoperan med en fantastisk guidning bakom kulisserna.


Här står ett gäng i väntan på att bli insläppta i operahuset.


Operahuset byggdes 1944 så det är 70-årsjubileum i år. Bror Marklunds ståtliga Thalia som numera är gjuten i brons välkomnar oss i entrén. Det diskuteras vem som stått modell för henne, men det är ju ganska ointressant.


Särskilt spännande var det att höra guiden berätta om allt som sker i sminklogerna, hur man sminkar sig, gör peruker, Johannes döparens huvud m.m.

Efter besöket på Operan bar det iväg till "Utmaningarnas Hus" i Malmö. Det började med en italiensk lunch, jättegod, och sedan delades vi in i lag, nio st. med fyra personer i varje, som sedan skickades ut för att möta olika utmaningar i tre timmar! Mitt lag kom tvåa, men det berodde definitivt inte på mig, snarare på ungdomarna Erik och Andreas!

Nu är det som sagt sommarlov. Körerna gör paus, Församlingsrådet likaså och på onsdag har Ellens skola avslutning inför sommaren.

Som väl är har vi några sammanträden under sommaren dels inför Naivistutställningen i Landskrona, som pågår den 5 juli - 10 augusti och dels i Advisory board inför pianofestivalen den 8 - 12 augusti.

Biljetter är inköpta till konserterna under Musik i Kullabygden den 5 - 12 juli, så det ska nog ordna sig den här sommaren också!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar