söndag 10 oktober 2010

Högvatten


Jag har aldrig sett så mycket vatten så långt upp på stranden som nu.

I morse när jag tog den vanliga rundan liknade strandpromenaden mer strand än promenadväg. Massor av sand hade sköljts upp och låg nu på sina ställen i riktiga drivor på ”Paséon” (som vi kallar promenaden). Surfarna har nu ett verkligt eldorado eftersom de kan surfa var som helst längs hela Las Canteras.
Det är röd flagg men det hindrar inte varken barn eller äldre från att ge sig ut i vågorna. Hujedamej! Som väl är patrullerar flera ”Rödakorsare” dels promenerande på den lilla bit av strandremsa som finns kvar , dels sittande och spejande i en högt placerad stol och dels i vattnet med en snabbgående båt.

Middagstemperaturen håller sig runt drygt 30. Då är det faktiskt skönast inomhus.

I går hade vi kära gäster på besök. Först kom Marianne och Eric och vi spelade några brickor. Sedan tillslöt Lilian och Perry. De bor i ”Gula huset” i en månad. Jättetrevligt att träffas igen. Det kändes nästan som förr i världen.

2 kommentarer:

  1. Vilken fin bild! Här är det bara 10 grader, men jätteskönt med sol från klarblå himmel. Vi hade verkligen tur med vädret i Sverige. Nu är jag snart hemma igen, hoppas det hinner bli lite svalare.

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt med så mycket vatten nästan uppe på paseon. Hoppas bara att ingen kommer til skada. Snart ses vi. Britta

    SvaraRadera