söndag 19 september 2010

Gourmetmiddag



Under 90-talet köpte jag några flaskor vin av lite bättre kvalitet. De har under åren förvarats hos Anders, Maries morbror, och Helena i deras vinkällare. Då och då har vi unnat oss en riktigt god måltid med härliga viner. Häromdagen var det dags igen hemma hos Helena, Anders och Klara.
Det började förstås med ett glas champagne - Roger Gauthier Gran Cru - med tilltugg. Löjromsröran tog priset. Själva måltiden började med gåslever och till den drack vi en helt underbar Coteaux du Layon Beaulien. Sedan var det dags för Johan att visa framfötterna. Det gjorde han med besked! Vi fick Lardobakad Kattfisk med vit tryffelemulsion, brässerad svartkål och rödvinssky. Till detta drack vi en Riesling Rolly Gassmann. Så kom kötträtten på bordet. Det blev renfilé med bland annat trattkantareller. Nu var det dags för mina viner. Anders hade förstås dekanterat dem precis så som man skall. Vi drack en Chateau Giscours, Margaux 1990 och en Chateau Cos d’Estournel 1990. Himmel! Så småningom var vi mogna för ostbrickan och slutligen desserten. Marie hade gjort en Italiensk citronglass serverad med Valrhonatryffel och björnbär. Till detta drack vi det som var kvar av Coteax du Layon Beaulien. Middagen avslutades med kaffe och Carlos I till dem som ville ha.
Vilken fantastisk middag! Det enda som jag bidrog med var det röda vinet. Resten stod Helena, Anders, Johan och Marie för. Visst har jag det bra! Dessutom finns det kvar 16 st av mina flaskor. Det är lite att se fram emot!

1 kommentar:

  1. Underbart!!!
    Det vattnar sig i munnen och jag fick sug i magen.
    Bara njut, det är ni värda.
    Kram Margit.

    SvaraRadera