Årets Midsommar firade vi i Lerhamn och på Krapperup.
Det var 70 år sedan familjen Sundelöf köpte hus och stor tomt i Lerhamn. Nu skulle det firas och 60 personer hade tackat ja till att komma och fira midsommar här. Här är det en teaterföreställning så som syskonen hade upplevt den under sin barndom. Bosse är, iklädd frack, conferencié.
Så fick han ta på sig läkarrollen för att hjälpa den enormt stora feta damen att bli smal. Det lyckades han så bra med att hon ville bli stor igen - och det klarade han det också!
Efter dans kring midsommarstången och diverse lekar var det så dags att ta sig till Krapperup för att äta sillen och jordgubbarna. Här har vi några som njuter av fördrinken i slottets trädgåd.
Här är det dukat för 60 personer. Det var inte så lätt att höra vad vi sa till varandra när alla sextio var bänkade!
På det här bordet fanns det sill, lax, ägg, bröd, smör, ost, och tillbehör av alla möjliga sorter.
Det fanns tre bord fullastade med mat. Här är det potatis och olika sallader. Varmrätterna har ännu inte satts fram, men det var västerbottenostpajer, kyckling och korvar i olika formationer som kom till.
Lasse höll ett utmärkt tal och det var faktiskt ganska tyst när han pratade! Snapsvisorna var det ont om, men det blev några Lerhamns-visor.
Efter jordgubbarna och glassen tycktre vi, Lasse Katarina, Daga och jag att det var dags att styra kosan hemåt. Katarina och Daga hoppade förstås av i Höganäs.
På midsommardagen kom de här två goa pågarna och ville höra hur vi hade haft det och berätta hur de hade haft det. Vi har ju enbart några steg mellan våra hus nu för tiden vilket gör det lätt som en plätt att få en nära härlig kontakt!
På lunchmusiken i Mariakyrkan i onsdags plockade jag ett program om Skånes orgelveckor.
I går, söndags, var det en konsert på den här orgeln som är en av världens äldsta spelbara orglar. Den står i Skovgaardsalen på Malmö konstmuseum. Jag, som har Skånetrafikens sommarkort, åkte ner till Malmö för att lyssna. Det var intressant på många vis, dels att höra stämmorna från den här orgeln och dels att se all gammal konst, både tavlor, skulpturer och möbler som finns i de angränsade rummen till Skovgaardsalen.